Текстилна фолија за катер P.S. Adhesive - EasyWeed Adhesive

дебелина
60 µm
време за трансфер
5 сек.
натиск
2,5~3,5bar
температура на трансфер
150°С

Карактеристики

Димензии
0.50м/25м
Опис

 

 • P.S. Adhesive - EasyWeed Adhesive - лепило со полиестерна (PET) подлошка
 • Катирање на катер и термотрансфер врз текстил (памук, полиестер и смеси од истите)
 • Се користи во комбинација со фолија за топол печат
Инструкции за употреба
 • Се поставува врз облеката и се трансферира со преса за околу 5-10 сек.
 • Температура на трансфер 135°C
 • Притисок: среден
 • Подлошката се одстранува на топло
 • Се отсекува парче од фолијата за топол печат со размер, колку да ја покрие сликата
 • Се притиска со пресата за 10-15 сек.
 • Се остава да се излади, потоа фолијата се одстранува
 • Перење:
  • програма за ладно перење
  • не користете агресивни препарати
  • не се препорачува хемиско чистење
Документација
Лепило с полиестерна подложка за термотрансфер върху текстил Лепило со PET подлошка (60 микрони) споредувањепоръчай

СРОДНИ ПРОИЗВОДИ