Текстилна фолија за печат Hi-5 Print

печат
SOLV | ECO-SOLV | LATEX
дебелина
85 µm
време за трансфер
5 сек.
натиск
4~5bar
температура на трансфер
120°С - 150°С

Карактеристики

Димензии
0.50м/25м
Опис

 

 • Hi-5 Print - текстилна флекс фолија за печат со солвентни, еко-солвентни и латекс бои
 • Употреба: дизајн и декорација на облека и аксесоари - натписи, амблеми и др.
 • Термотрансфер врз необработен текстил (памук, полиестер, комбинација од памук/полиестер, спандекс и др.)
 • Материјал: полиуретан (PU), сјај и мат со полиестерна подлошка
Инструкции за апликација
 • Печат и катирање на фолијата (сушење најмалку 12 часа пред апликацијата)
 • Отстранете го вишокот материјал
 • Отделете го принтот од полиестерната подлошка со помош на транспортна лента T.T.D.
 • Трансферирајте со термопреса:
  • 120°С за текстил < 150 г/м2
  • 150°С за текстил > 150 г/м2 или при повеќеслојни апликации
 • Време за трансфер: 5 секунди
 • Отстранете ја транспортната лента на топло
 • Перење: до 60°С
  • да не се користи белило или други агресивни препарати
  • не се препорачува хемиско чистење
  • материјалот е погоден за центрофугирање
Документација
Текстилно флекс фолио за печат Hi-5 Print

Текстилна флекс фолија (85 микрони)

споредувањепоръчай

СРОДНИ ПРОИЗВОДИ