Текстилнa фолиja за катер P.S. Subli LT

дебелина
110µm
време за трансфер
15 сек.
натиск
2,5~3,5bar
температура на трансфер
135°C

боја
SU0001

Карактеристики

Димензии
0.50м/25м
Опис
 • P.S. Subli LT - текстилен флекс во боја за катирање на катер
 • Употреба: дизајн и персонализација на облека - натписи, амблеми и др.
 • Изработенo за ниско температурен трансфер врз полиестер, обоен со сублимациски мастила
 • Материјал: полиуретан (PU) со леплива полиестерна подлошка
Инструкции за апликација
 • Огледално катирање
 • Отстранете го вишокот материјал
 • Поставете ја фолијата врз текстилот со полиестерната подлошка нагоре
 • Трансферирајте со термопреса за 15сек при 130°С
 • Отстранување на подлошката: топло/ладно
 • Перење: до 40°С
  • не се препорачува хемиско чистење
  • материјалот не е погоден за центрофугирање
Документација
Полиуретанов материал за трансфер върху полиестер

Флекс фолија (110 микрони)

споредување

СРОДНИ ПРОИЗВОДИ