Трансферна хартија Siser Laser Transfer

печат
Дигитален печат
време за трансфер
20; 40 сек.
температура на пране
до 40°С
натиск
4~5bar
температура на трансфер
200°C

Карактеристики

Формат на листот
А3
Опис
 • Трансферна хартија за ласерен принтер со и без масло
 • Термотрансфер врз темен текстил: памук, полиестер и комбинација од двете
Инструкции за апликација
 • Принтање: подесувањата се според моделот на принтерот (погледнете техничките параметри)
 • Катирајте на плотер или рачно
 • Отстранете ја подлошката, покријте го делот за трансфер со силиконска хартија. Трансферирајте 20 сек. со автоматск или 40 сек. со рачна термопреса
 • Температура на трансфер: 200°С; притисок 4-5 bar.
 • Отстранете ја силиконската хартија на ладно
Перење
 • Чекајте 24 часа после трансферирањето со термо трансфера
 • Макс. температура на перење: 40°С
 • Не користете белило или други агресивни препарати
 • Да не се користи хемиско чистење и сушара
Документација
Термотрансферна хартија за темен текстил споредувањепоръчай

СРОДНИ ПРОИЗВОДИ