Текстилна фолија за печат Jet Flock Solvent

печат
SOLV | ECO-SOLV
дебелина
450 µm
време за трансфер
15 сек.
натиск
3~4bar
температура на трансфер
180°С

Карактеристики

Димензии
0.50м/25м
Опис

 

 • Jet Flock Solvent - текстилна флок фолија за дигитален печат со солвентни и еко-солвентни мастила
 • Употреба: декорација и дизајн на облека, надписи, логоа и др
 • Термотрансфер врз необработен текстил (памук, полиестер и смеси од истите)
 • Материјал: полиестер со хартиена подлошка
 • Одлична покривност
 • Јаки бои
 • Лесна за обработка
Инструкции за апликација
 • Температура на трансфер: 180°С
 • Време за трансфер: 15 секунди
 • Притисок: среден 3~4 bar
 • Одстранување на подлошката: топло/студено
 • Перење: до 60°С
  • не се препорачува хемиско чистење, како и употреба на белило или други агресивни препарати
  • материјалот е погоден за центрофугирање
Документација
Текстилно флок и флекс фолио за дигитален печат от Siser Бела флок фолија (450 микрони) споредување

СРОДНИ ПРОИЗВОДИ