Текстилна фолија за печат Crystal PU

печат
SOLV | ECO-SOLV | LATEX
дебелина
85 µm
време за трансфер
15 сек.
натиск
2,5~3,5bar
температура на трансфер
155°С

Карактеристики

Димензии
0.50м/25м
Опис
 • Crystal PU - текстилна флекс фолија за дигитален печат со солвентни, еко-солвентни и латексови мастила
 • Употреба: декорација и дизајн на облека, надписи, логоа и штампи врз бел текстил
 • Tермотрансфер врз необработен текстил (памук, полиестер и смеси од истите)
 • Материјал: проѕирен полиуретан (PU) - сјај/мат со полиестерна подлошка
Инструкции за апликациjа
 • Температура на трансфер: 165°С
 • Време за трансфер: 20 секунди
 • Притисок: 3 bar
 • Одстранување на подлошката: студено
 • Перење: до 60°С
  • не се препорачува химиско чистење, како и употребата на белило или други агресивни препарати
  • материјалот не е погоден за центрофугирање
Документација
Технички параметри
Текстилно флок и флекс фолио за дигитален печат от Siser Текстилна флекс фолија проѕирна (85 микрони) споредувањепоръчай

СРОДНИ ПРОИЗВОДИ