Текстилна фолија за печат Easy Subli

печат
SUBLI
дебелина
220 µm
време за трансфер
15 сек.
натиск
2,5~3,5bar
температура на трансфер
155°С

Карактеристики

Димензии
0.50м/25м
Опис

 

 • Текстилна фолија со полиестерна подлошка за печат со сублимациски мастила
 • Овозможува светли бои и зачудувачки дизајн на облеката
 • Термотрансфер врз необработен текстил (бел и обоен памук, светол полиестер и комбинација о памук-полиестер)
Инструкции за апликација
 • Печатење и катирање на фолијата
 • Отстранете го непотребниот материјал
 • Оделете го принтот со рака (ако е натпис, користете транспортна лента)
 • Поставете ја фолијата врз облеката и покријте со силиконска хартија или хартија за печење (или транспортна лента)
 • Трансферирајте со термопреса 15 сек, 155°С
 • Отстранете ја хартиената подлошка (лентата) на топло
 • Перење: до 60°С
  • не се препорачува хемиско чистење, како и употребата на белина или други агресивни препарати
  • материјалот е погоден за центрофугирање
Документација
Текстилно фолио за сублимационен печат Easy Subli Текстилна фолија за сублимациски печат (220 микрони) споредувањепоръчай

СРОДНИ ПРОИЗВОДИ