Текстилна фолија за печат Colorprint PU

печат
SOLV ECO-SOLV LATEX
дебелина
80 µm
време за трансфер
15 сек.
натиск
3~4bar
температура на трансфер
155°С
Цена без ДДВ
0,00 ден/м2

Карактеристики

Димензии
0.50м; 1.50м/25м
Опис

 

 • Colorprint PU - текстилна флекс фолија за дигитален печат со солвентни и еко-солвентни мастила
 • Употреба: многубројни решенија за дизајн и декорација на облеки - надписи, амблеми и др.
 • Термотрансфер врз памук, полиестер, ликра и смеси од истите
 • Материјал: исклучително тенок и лесен полиуретан (PU) со полиестерна подлошка
 • Одлична покривност
 • Јаки бои
 • Лесна за обработка
Инструкции за апликација
 • Печатење и катирање на фолијата (сушење 12 часа пред апликацијата)
 • Отстранете го вишокот материјал
 • Трансферирајте со  транспортна лента T.T.D. Siser
 • Аплицирајте со термопреса 15 сек при 155°С
 • Отстранете ја транспортната лента на топло
 • Перење: до 60°С
  • не се препорачува хемиско чистење, како и употреба на белило или други агресивни препарати
  • материјалот е погоден за центрофугирање
Документација
Текстилно флок и флекс фолио за дигитален печат от Siser

Исклучително тенок полиуреатанов материјал (80 микрони)

споредувањепоръчай

СРОДНИ ПРОИЗВОДИ