Латекс принтер Ricoh Pro L5160e

Производител: RICOH

Латекс широкоформатен принтер со печатачки глави Ricoh GEN5 Piezo


Опис

 • Максимална ширина на медиата: 1625 мм
 • Печатачки глави: Ricoh GEN5 Piezo
 • Променлив размер на капката: мин. 5pl
 • 3-слоен печат
 • Интуитивен контрол панел
 • Сигнална диода, која предупредува за проблеми со печатењето
 • Внатрешна LED лампа - дозволува да се набљудува квалитеот на принтот за време на печатењето
 • Инфрацрвена сушална со греачи: го суши мастилото и го забрзува процесот на принтање (не се губи време за сушење на мастилото)
 • Автоматски систем за прочистување на главите
 • Медиа: PVC фолијаPET филм, хартија, канвас, церади, текстил и др.

Карактеристики

Конфигурации
 • Full Coulour печат
  • 4 бои (CMYK)
   • 6 pass: Super Draft 46.7 m2/h
   • 8 pass: Draft 32.5 m2/h
   • 12 pass: High Speed 25.0 m2/h
   • 16 pass: Standard 15.4 m2/h
   • 32 pass: High Quality 8.7 m2/h
  • 4 бои + бела
   • 6 pass: Super Draft 24.9 m2/h
   • 8 pass: Draft 18.9 m2/h
   • 12 pass: High Speed 12.9 m2/h
   • 16 pass: Standart 8.7 m2/h
   • 32 pass: High Quality 4.1 m2/h
 • Резолуција: 450 dpi, 600 dpi, 900 dpi, 1200 dpi
Спецификација
 • Бои: латекс V.2 AR (Aqua Resin) Ricoh Durable
 • Тежина: 380 кг
 • Димензии (мм): 3300 х 1000 х 1500

СРОДНИ ПРОИЗВОДИ