Латекс принтер Ricoh Pro L5130e

Производител: RICOH

Широкоформатен латекс принтер со печатачки глави Ricoh GEN5 Piezo


Опис

 • Максимална ширина на медиата: 1371мм
 • Печатачки глави: Ricoh GEN5 Piezo
 • Променлив размер на капката: мин. 5pl
 • 3-слоен печат
 • Интуитивен контролен панел
 • Сигнална диода, која предупредува за проблеми со печатот
 • Внатрешна LED лампа - овозможува набљудување на принтот за време на печатење
 • Инфрацрвена сушална со греачи: ги суши боите, и го убрзува процесот на принтање (не се губи време за сушење на мастилото)
 • Автоматски систем за прочистување на главите
 • Медиа: PVC фолијаPET филм, хартија, канвас, винил, текстил и др.

Карактеристики

Конфигурации
 • Full Colour печат
  • 4 бои (CMYK)
   • 6 pass: Super Draft 41.4 m2/h
   • 8 pass: Draft 28.9 m2/h
   • 12 pass: High Speed 22.30 m2/h
   • 16 pass: Standard 13.8 m2/h
   • 32 pass: High Quality 7.8 m2/h
  • 4 бои + бела
   • 6 pass: Super Draft 22.2 m2/h
   • 8 pass: Draft 16.9 m2/h
   • 12 pass: High Speed 11.6 m2/h
   • 16 pass: Standart 7.8 m2/h
   • 32 pass: High Quality 3.7 m2/h
 • Резолуција: 450 dpi, 600 dpi, 900 dpi, 1200 dpi
Спецификација
 • Бои: латекс V.2 AR (Aqua Resin) Ricoh Durable
 • Тежина: 360 кг
 • Димензии (мм): 3300 х 1000 х 1500

СРОДНИ ПРОИЗВОДИ