Латекс принтер Ricoh Pro L4160

Производител: RICOH

Широкоформатен латекс принтер со две печатачки глави Ricoh GEN5 Piezo


Опис

 • Максимална ширина на печат: 1610 мм
 • Максимална ширина на медиата: 1620 мм
 • Печатачки глави: x2 Ricoh GEN5 Piezo
 • Променлив размер на капката од 4pl до 14pl
 • Медиа: PVC фолијаPET филм, хартија, текстил, полиестер и др.

Карактеристики

Конфигурации
 • Full Colour печат
  • 4C (x2 CMYK)
   • 4 pass: Super Draft 33.1 m2/h - 900 x 600 dpi
   • 6 pass: Draft 18.2 m2/h - 1200 x 900 dpi
   • 8 pass: High Speed 13.8 m2/h - 1200 x 1200 dpi
   • 12 pass: Standart 11.0 m2/h - 900 x 900 dpi
   • 16 pass: High Quality 6.6 m2/h - 1200 x 1200 dpi
  • 6C (CMYK, Orange, Green) / 6C + x2 W
   • 8 pass: Super Draft 17.2 m2/h - 900 x 600 dpi
   • 12 pass: Draft 9.1 m2/h - 1200 x 900 dpi
   • 16 pass: High Speed 7.0 m2/h - 1200 x 1200 dpi
   • 24 pass: Standart 5.6m2/h - 900 x 900 dpi
   • 32 pass: High Quality 3.3 m2/h - 1200 x 1200 dpi
 • Печат сo бeлa боја
  • W (еден слој)
   • 24 pass: Standart 2.9 m2/h - 900 x 900 dpi
   • 32 pass: High Density 1.9 m2/h - 1200 x 1200 dpi
  • 6C + W (два слоја)
   • 24 pass: Standart 1.0 m2/h - 900 x 900 dpi
   • 32 pass: High Density 0.6m2/h - 1200 x 1200 dpi
  • 6C + W + C6 (три слоја)
   • 24 pass: Standart 1.0 m2/h - 900 x 900 dpi
   • 32 pass: High Density 0.6 m2/h - 1200 x 1200 dpi
Спецификација
 • Мастило: латекс
 • Тежина: 216 кг
 • Димензии (мм): 2634 х 854 х 1435

СРОДНИ ПРОИЗВОДИ