Лента за маркирање Oralite 5091 INDAS

дебелина
0.21 мм
лепило
солвентно полиакрилатно
сила на залепване
18 N/25 mm

димензии

Ширини (мм)
50, 100
Должини (мм)
25
боја
020 - 070 черно-жълта
020 - 070 черно-жълта
010 - 030 червено-бяла
010 - 030 червено-бяла

Карактеристики

Опис
  • Маркирачка лента (не е светлоотразителна) со анти-лизгачки слој за подова графика, означува опасни реони
  • Лепи перманентно, но може да биде отстранета  со загревање
  • Предвидена за внатрепна употреба
  • Разновидности:
    • црвено-бела: јасно означува опасни зони со слабо движење, при што се укажува преминување со зголемено внимание  (примери: в халета, фабирки, спортски сали и т.н.)
    • црно-жолта: се користи за означување на опасни пространства и неподвижни објекти во фабрики, хали, болници и т.н. (примери: маркирање на столбови, врати, опрема и др.)
  • Насока на краевите: лево или десно
Маркираща предупредителна лента Лента за маркирање и предупредување. споредувањепоръчай

СРОДНИ ПРОИЗВОДИ