Термотрансфернa фолиja за печатење Colorprint PU Extra SP

печат
SOLV | ECO-SOLV
дебелина
70 µm
време за трансфер
15 сек.
натиск
3~4bar
температура на трансфер
155°С

Карактеристики

Димензии
0.50м/25м
Опис
 • Термотрансферна флекс фолија за дигитален печат
 • Материјал: полиуретан (PU) со полиестерна подлошка
 • Површина: мат
 • Термотрансфер врз "тешки" за апликација материјали (најлон, полиестер, кожа, обработени ткаенини)
 • Употреба: дизајн и декорација на спортски облеки, чадори и др.
Инструкции за апликација
 • Печатење и катирање на фолијата
 • Отстранување на вишокот материјал
 • Извадете го принтот од полиестерната подлошка со транспортна лента T.T.D. Easy
 • Трансферирајте со термопреса за 15 сек. при 155°С и притисок 3~4 bar
 • Отстранете ја транспортната лента на топло
 • Перење: до 40°С (24 часа после апликацията)
  • не се препорачува хемиско чистење, како и употребата на белило или други агресивни препарати
  • материјалот е погоден за центрофугирање
Документација
Тенок PU материјал (70 микрони) споредување

СРОДНИ ПРОИЗВОДИ