Текстилна фолија за плотер P.S. Perfor

дебелина
90 µm
време за трансфер
15 сек.
натиск
3~4bar
температура на трансфер
150°С

боја
PF0001
PF0001
PF0007
PF0007
PF0013
PF0013
PF0014
PF0014
PF0019
PF0019

Карактеристики

Димензии
0.50м/25м
Опис

 

 • P.S. Perfor - тенка, перфорирана текстилна фолија за катирање
 • Употреба: дизајн и персонализација на облека - штампи, натписи, амблеми и др.
 • Погодна за многуслојни апликации
 • Перфорацијата дава уникатен декоративен ефект
 • Термотрансфер врз необработен текстил (памук, полиестер и комбинација од двете)
 • Материјал: полиуретан (PU) со леплива полиестерна подлошка
 • 5 светли бои
 • Лесно се обработува и аплицира
Инструкции за апликација
 • Огледално катирање
 • Излупете го вишокот материјал
 • Поставете ја фолијата врз текстилот со полиестерната подлошка нагоре
 • Трансферирајте со термопреса за 15сек при 150°С и притисок од 3~4 bar
 • Отстранете ја подлошката на топло или ладно
 • Перење: до 60°С
  • да не се користи белило или други агресивни препарати
  • не се препорачува хемиско чистење
  • материјалот е погоден за центрофугирање
Документација
Текстилно плотерно перфо фолио P.S. Perfor

Тенка перфорирана текстилна фолија (90 микрони)

споредување

СРОДНИ ПРОИЗВОДИ