DTG принтер RICOH Ri 1000

Принтер за директен печат върху текстил Ri 1000

Производител: RICOH

Принтер за директен печат врз светол и темен текстил


Опис

 • Печатачка површина:
  • мала рамка 26.6 х 33 см
  • средна рамка 32 х 45.7 см
  • голема рамка 40.6 х 49.8 см
 • Печат врз светол и темен текстил: 100% памук; 100% светол полиестер и комбинација памук - темен полиестер (мин. 50% памук)
 • Технологија на печат: Drop on demand piezo inkjet system
 • Автоматско чистење на главата
 • Систем за циркулација на белото мастило
 • Димензии на принтерот (мм): 399 х 698 х 292.5

Спецификација

 • 4 печатачки глави Ricoh
 • Број на канали: 8 (192 нозли по канал)
 • Брзина на печат
  • Speed Mode: 28 сек.
  • Fine Mode: 42 сек.
 • Резолуција:
  • Speed: 600 х 600 dpi/4pass
  • Fine: 600 х 600 dpi/8pass
  • Superfine: 1200 х 1200 dpi/16pass
 • Водно-базирани пигментни мастила CMYK + бело

Документация

Сертификат

СРОДНИ ПРОИЗВОДИ