DTG принтер RICOH Ri 2000

Direct to Garment Printer Ricoh Ri 2000

Производител: RICOH

Принтер за директен печат врз текстил


Опис

 • Печатачка површина:
 • мала рамка 26.6 х 33 см
 • средна рамка 32 х 45.7 см
 • голема рамка 40.6 х 49.8 см
 • Печат врз светол и темен текстил: 100% памук, 100% светол полиестер, комбинација од памук-темен полиестер (мин. 50% памук), дърво и канава
 • Печатачка глава: Ricoh piezo-electric drop-on-demand inkjet
 • Автоматско прочистување на главата
 • Систем за циркулација на белото мастило

Спецификација

 • 8 бр. печатачки глави Ricoh
 • Број на канали: 16 (192 нозли по канал)
 • Брзина на печат:
  • Върху светол текстил:
   • Super Speed: 9 сек.
   • Speed: 15 сек.
   • Fine: 28 сек.
   • Super Fine: 58 сек.
  • Върху темен текстил:
   • Super Speed: 54 сек.
   • Speed: 60 сек.
   • Fine: 74 сек.
   • Super Fine: 97 сек.
  • Резолуција:
   • Super Fine: 1200 x 1200 dpi/8 pass
   • Fine: 600 x 600 dpi/4 pass
   • Speed: 600 x 600 dpi/2 pass
   • Super Speed: 600 x 300 dpi/1 pass
  • Водно-базирани пигментни мастила CMYK + бело

  За повеќе информации: 02/ 2 77 11 80
                                           071 / 22 76 91
                          Сервис:   071 / 33 22 62


СРОДНИ ПРОИЗВОДИ