DTG принтер RICOH Ri 100

Производител: RICOH

Компактен принтер за директен печат врз текстил


Опис

 • Печатачки формат:
  • А4 - 291 х 204 мм
  • А5 - 204 х 142 мм
 • Печат врз светол текстил: 100% памук или комбинација од памук-полиестер (мин. 50% памук)
 • Технологија на печат: On demand piezo inkjet system
 • Вградена технологија за променлива количина на капката
 • Периодична поддршка при автоматски и полуавтоматски процес
 • Лесен за управување, софтвер за обработка на сликите
 • Димензии на принтерот (мм): 399 х 698 х 292.5
 • Опција Ricoh Rh 100 Finisher за фиксирање на мастилото.
  Димензии на уредот (мм): 400 х 600 х 220

Спецификација

 • Бои: CMYK
 • Брзина на печатење:
  • Speed Mode: < 1 мин и 20 сек.
  • Fine Mode: < 2 мин и 30 сек.
 • Резолюција: 1220 х 1200 dpi; 600 х 600 dpi
 • Дебелина на платното: < 4 мм
 • За повеќе информации: 02/ 2 77 11 80
 •                                       071 / 22 76 91
 •                      Сервис:   071 / 33 22 62

СРОДНИ ПРОИЗВОДИ