Ситоплатно бело

Бял еднонишков ситоплат

Еднонишкасто нерастегливо ситоплатно - бело, ширина 127см.


Опис

Еднонишкасто нерастегливо ситоплатно, ткаено од екструдирани полиестерни нишки со прецизно оформен дијаметар.

Нишките се растегнуваат при притисок и после отстранување на притисокот се враќаат во првобитната состојба.
Ако нишките се растегливи по определено ниво на притисок, наречено праг на пластична деформација, и тие не се враќаат во првобитната состојба, ситото провисува.

Нерастегливото ситоплатно ги има следните карактеристики и предности:

  • побрзо оптегнување на ситото без повреда на нишките
  • ја зголемува цврстината на ситоплатното
  • побрза стабилизација на затегнување
  • повисока граница на затегнување и точка на кинење
  • помала загуба на затегнување во процесот на изработката на ситото
  • помалку време за подготовка на ситото
  • подобар пасер поради стабилното затегнување
  • повисока брзина на печат

Характеристики

Спецификация
Нишки (см)Отвор (микрони)Нишка (микрони)Просвет (%)Дебелина (микрони)Мастило (см32)
32-64248646390-10256
43-801478040.8127-13253
48-701357041108-12045.50
54-641156438.595-10538.9
72-4890483675-8433.1
90-4856482577-8523.5
110-4048402765-7118.4
120-3152313048-5618.7
140-3431342056-6214.4
165-3131312352-5812.88

СРОДНИ ПРОИЗВОДИ